CategorieënBricks and Stones is lid van het webshopkeurmerk.
Veilig betalen met Ideal en Paypal bij Bricks and Stones.

Informatie

  • Sfeerimpressies

    Bekijk hier een aantal fragmenten van reeds uitgevoerde opdrachten

    Bekijken

De beste en goedkoopste klovers van nederland

Waarom koopt u bij Bricks and Stones?

Als beste en goedkoopste van Nederland bieden wij u het volgende:
1. Testmogelijkheid. Alle 220 Volt houtklovers kunt u in onze showroom uitproberen.
2. Uitstekende klantenservice. Onze klanten zijn uitermate tevreden. 
3. Laagste prijs garantie. Bij ons betaalt u echt de beste prijs van Nederland. Elders goedkoper? Bel 0599-212082. 
4. Expertise. Heeft u vragen? Wij helpen u graag!
5. Snelle levering. Wij leveren binnen 1-3 werkdagen. 
6. Veilig en betrouwbaar. Lid van het Webshop keurmerk.
7. Service. Snelle en vakkundige reparaties.
8. 100% veilig betalen. Meerdere veilige betaalmethoden.
9. 14 dagen bedenktijd en goede garantie-afhandeling.
10. Bepaal zelf de dag van levering. Bij bestelling aan te geven. 
11. Ruim assortiment. Voor iedereen een geschikte klover.

Onze bestelprocedure in beeld

Onderstaande video leidt u door de bestelprocedure in onze webshop. Uiteraard is het ook mogelijk uw houtkloofmachine op te halen. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt van maandag tot en met zaterdag een bezoek brengen aan onze showroom in Buinen (Drenthe). Wij bezorgen in heel Nederland.

Houtklovers

Een houtklover wordt gebruikt om houtstammen te kloven (klieven/splijten) tot brandhout. Een houtklover wordt ook wel houtkliever, kloofmachine, houtkloofmachine of kliefmachine genoemd. Deze krachtige houtbewerkingsmachines verschillen onderling in maximaal te leveren drukkracht. Vanzelfsprekend kan een kloofmachine met een grotere drukkracht meer vermogen leveren en daardoor grotere, zwaardere of hardere houtblokken splijten. Het assortiment van Bricks and Stones bestaat uit twee soorten houtklovers, de liggende en de staande. Een liggende houtklover heeft een drukkracht van tussen de 4.000 en 10.000 kilo, 4-10 ton. Voor het zwaardere werk zijn er de staande houtklovers. Deze kliefmachines leveren een drukkracht van 6.000-25.000 kilo, 6-25 ton.

Houtklovers zijn efficiënt en veilig

Aan brandhout verwarmt men zich drie keer: bij het hakken, het kloven en het branden. Zo vertelt ons een Oudhollands gezegde, maar met de komst van de houtklover is dit verleden tijd. Met een houtkloofmachine hoeft het hout niet meer handmatig gekloofd te worden, de machine doet dit voortaan uiterst efficiënt. Het apparaat splijt de stukken hout beter dan een bijl en is daarnaast ook een stuk veiliger omdat er niet zelf met een gevaarlijk stuk gereedschap gehakt hoeft te worden. Ook voor de fysieke gesteldheid is een houtklover perfect om brandhout te kloven. Met dit apparaat wordt spier- en rugpijn in tegenstelling tot het kloven met de hand voorkomen.

Soorten houtklovers

Bricks and Stones biedt drie soorten houtklovers aan, de elektrische machine (230 en 400V wisselspanning), uitvoering met benzinemotor en de handmatige houtklover. De elektrische houtklover is beschikbaar in een liggende en staande uitvoering. Beide soorten zijn beschikbaar voor de normale netspanning (230V) of krachtstroom (380V). De laatsten zijn er ook in uitvoeringen voor gebruik met een aftakas. De handmatige houtklover komt nog het dichtst in de buurt bij het ouderwetse kloven met een kloofbijl, maar is veiliger en minder vermoeiend. De handmatige houtkliever komt uit Finland en staat bekend om zijn doelmatigheid en eenvoud. Het is dan ook niet voor niets dat de Logmatic Houtklover de Oscar Securite 2000 prijs op de internationale Forexpo-beurs in Toulouse heeft gewonnen. De derde soort die wij aanbieden is de houtklover met benzinemotor. Deze levert topprestaties en maakt het kloven voor iedereen mogelijk. Op onze website staan alle verkrijgbare modellen voor zowel particulier als (semi)professioneel gebruik.

Alleen kwaliteitsmerken

Bricks and Stones werkt alleen met de beste merken in de branche. Kwaliteit en efficiëntie staan voor ons hoog in het vaandel. Daarom leveren wij topkwaliteit houtklovers van Lumag, Güde en Logmatic. Deze merken hebben zich internationaal bewezen en men schaft met één van deze houtklovers een absoluut topproduct aan.

Veiligheid voor alles

Houthakken wordt door veel mensen gezien als een activiteit uit vroeger tijden, maar ook nu zijn er nog talloze mensen die zelf hun brandhout hakken met een bijl. Naast de kracht die dit kost, is het ook nog eens gevaarlijk wanneer u niet de juiste techniek onder de knie heeft. Een houtkloofmachine van Bricks and Stones biedt daarom uitkomst. Wij verkopen uitsluitend houtklovers die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften binnen de branche. Concreet houdt dit in dat wij alleen houtklovers verkopen met een 2-handveiligheidsbediening. Met dit veiligheidssysteem worden ongelukken bij het kloven in de gevarenzone voorkomen, omdat beide handen nodig zijn om het apparaat te bedienen. Al onze houtklovers worden geleverd met een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Lees deze voor aanvang van de kloofwerkzaamheden altijd goed door. Voor vragen, een demonstratie of hulp kunt u altijd bij ons terecht.

Verplaatsing van de machine

De houtkloofmachines van Bricks and Stones zijn gemakkelijk te verplaatsen. Alle apparaten zijn voorzien van stevige wielen en een praktische vervoerbeugel. Zorg er altijd voor dat de houtklover uitgeschakeld is wanneer deze verplaatst wordt. Controleer daarnaast of de ontluchting is dichtgedraaid. Hiermee wordt voorkomen dat de houtklover tijdens de verplaatsing olie verliest.

Levering

Bricks and Stones levert een bestelde kloofmachine thuis af. In overleg kunt u een houtklover ook bij ons in de winkel testen en komen afhalen.

Meer informatie

Voor meer vragen kunt u bellen met 0599-202182. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan binnen een dag contact met u op.

Lumag HOS5A houtklover      Lumag HOS7A houtklover      Lumag HOS8A houtklover

Bezoekers die deze pagina bezochten, bekeken ook: Assortiment houtklovers - Gietijzeren Terrashaard - Terrashaarden - Buitenhaard - Tuinhaarden  - Buitenkachel

Bricks and Stones is de winkel met webshop in houtklovers in de regio Emmen, Assen, Groningen, Winschoten, Veendam en Stadskanaal.